Lagerstroemia | Elfen sering

Algemeen

De rijkelijk bloeiende soorten Lagerstroemia Indica en kruisingen met Lagerstroemia fauriei en limi zijn goed op weg om de harten van alle plantenliefhebbers te veroveren. Nieuw geënte soorten van de Lagerstroemia Indica groeien en bloeien uitstekend in ons klimaat. Een lagerstroemia (Elfen Sering, Indische Sering, Zomer Sering, Koningin der Bloemen) in volle zon biedt uw tuin een blikvanger van formaat.

De passie van sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen

Bij Sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen ademt elke Lagerstroemia de professionele passie van het selecteren. Het bedrijf is pionier in de Benelux als het over kweken en selecteren van Laurus (laurier) en Lagerstroemia gaat. De zaakvoerders brachten in het verleden al succesvol de Laurus ‘Bay Junior’, ‘Chichester’ en ‘Popeye’ op de markt, nieuwe stijlvolle lauriervarianten die al vlug de harten stalen van de échte plantenliefhebber.

Sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen heeft het uitzoeken in het bloed en legt zich nu toe op testen van uit Amerika geïmporteerde soorten Lagerstroemia. Tien jaar geleden begonnen de eerste testen en kweekprogramma’s. Nu, tien jaar later, zijn de resultaten verbluffend.

Sfeer album Lagerstroemia:
B(l)oeiend in Wingene.

De Lagerstroemia verovert Vlaanderen en Nederland

De Lagerstroemia is oorspronkelijk een exotische plant die het goed doet in warme gebieden. Daarom was het een uitdaging om winterharde soorten te ontwikkelen. Devriese-Luyssen biedt nu een gamma van Lagerstroemia’s die het uitstekend doen in onze klimaatomstandigheden.

Door de adembenemende bloemenpracht zal de Lagerstroemia een welkome gast zijn in vele tuinen en terrassen.

In volle grond of op het terras

De huidige Lagerstroemia’s uit het aanbod van sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen bloeien vlot in ons gematigd zeeklimaat. In pot of in volle grond wordt de Lagerstroemia een paradepaardje in uw tuin of op uw terras. Het is een veelzijdige plant die ontelbare volle bloemtrossen geeft van juli tot september, een waar reuzenboeket op uw terras of in uw tuin. Verkrijgbaar in het wit, roze of rood. Alle Lagerstroemia’s zijn geschikt als kuipplant, ook de soorten die groeien in volle grond. Toch geven de specifieke kuipplantlagerstroemia’s nét dat tikkeltje meer omdat ze geënt zijn op stam.

Info flyer in:

 NederlandsFrançaisDeutschEnglish

Meer info over de

“Muses of Hellios”