Lagerstroemia | Elfen sering

Princess of Theo

Lagerstroemia serie Princess of Theo (Kuijpers): Eveline, Veerle en Caroline zijn prachtige planten met een inspirerend verhaal.
Mooi zijn ze zeker! Ze bloeien rijk in de zomer met grote bloemen.

Beschrijving

Lagerstroemia indica Eveline (‘LAGE01’PBR)

Lagerstroemia indica Eveline (Elfen Sering, Indische Sering, Zomer Sering, Koningin der Bloemen) is een prachtige plant met een inspirerend verhaal. De vinder van de plant was zo onder de indruk van haar schoonheid dat hij haar naar zijn kleindochter vernoemde. En mooi is ze zeker! Eveline bloeit rijk in de zomer en het najaar met grote bloemen. Met haar pastel-roze bloemkleur en frisgroene blad laat Eveline je tuin stralen. Ook qua vorm is ze een plaatje om te zien. Deze nieuwe Lagerstroemia onderscheidt zich ook vanwege haar makkelijke groei.

Eveline is winterhard tot ca. -18º Celsius. De plant staat het liefst in de volle zon, in vochtige en water doorlaatbare grond. Eveline bereikt na 10 jaar een hoogte van 2 meter. Een perfecte keuze voor in een heesterborder of in een container op je patio of terras!

Stichting KiKa

Met jouw aankoop steun je het goede doel: 10% van de opbrengst van de serie gaat naar Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).
Eveline is onderdeel van de serie ‘Princess of Theo’.

Goud voor ‘Eveline’, de nieuwe Lagerstroemia indica van Devriese-Luyssen

De frisse, lichte bloeiwijze van de nieuwe Lagerstroemia indica ‘Eveline’ werd tijdens Florall in augustus 2015 beloond met een gouden award. De jury was overtuigd dat ‘Eveline’ zorgt voor vernieuwing in het assortiment, wat nieuwe marktkansen biedt. ‘Eveline’ blijft compact en is daardoor geschikt voor zowel tuin als terras. De jury loofde ook het feit dat Kwekerij Devriese-Luyssen met ‘Eveline’ een koppeling legt met de stichting Kinderen Kankervrij.

Pluspunten:
  • Vroege, zeer rijke bloei
  • Makkelijke groei
  • Winterhard tot -18º Celsius
  • Grote, roze bloemen