Goodies

Laurierhooizout

100 % puur en huisgemaakt
40 gr Scandinavian style!

Gerookt hooi-as, gecombineerd met grof zeezout en laurier geven: vis, vlees en groenten,  asperges, knoflook, ham, biefstuk, kip, forel, mossels, lam… een delicate, aromatische rokerige smaak.

Eenvoudig in gebruik en afwerking voor je gerechten en een heerlijke smaakmaker.

Laurier stimuleert de spijsvertering.

Donker en droog bewaren bij kamertemperatuur.

Laurierpoeder
Laurel Molido

Laurierblaadjes, je kunt ze kopen vers of gedroogd of je kunt ze van je eigen laurier, Laurus nobilis plukken als je ze nodig hebt. Vers van de plant, uit de tuin.
Onmisbaar bij een Boucket garni, en vooral gebruikt in soepen, marinades, wortelen, bloemkool, vis en vlees, brengt de laurier naast smaak ook een heilzame werking op de spijsvertering.
Je kunt met je verse blaadjes ook likeur en laurierport maken, maar je kunt voor bepaalde toepassingen ook werken met laurierpoeder.  Dit gebeurd vooral in Cuba, India,…

Je vindt het niet altijd onmiddellijk in de supermarkt, maar je kunt dit gelukkig eenvoudig zelf maken… En wat je zelf maakt, maak je best…

Droog een grote hoeveelheid laurierbladeren van je plant, bij voorkeur als je deze gesnoeid hebt.  Je kunt dit drogen in de oven(op een bakpapier) of in een droogmachine.
Als de blaadjes goed droog zijn, dan maal je deze zeer fijn via je blender.

Vaak zul je zien dat zelf gedroogde en gemalen laurierpoeder groener is dan gekochte.

Gebruik met mate en bak er bv lauriercitroenbrood mee.

Laurierthee

La la di di dah dah daaaaaah!

Dat is het geluid van vreugde in uw buik.

Af en toe laurierthee helpt tegen maagklachten en is nog lekker op de koop toe.

Laurus nobilis, laurierbladeren…

 • Een gezonde dosis vitaminen A, C, magnesium, calcium, mangaan, kalium en ijzer.
 • Helpt uitwendig tegen pijn in de gewrichten van artritis. Wrijven van  laurierolie op ontstoken gewrichten vermindert de pijn.
 • Heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Gebruik een afkooksel als een kompres om infectie van de huid te genezen.
 • Kan de gevoeligheid voor insuline verbeteren en zijn nuttig bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 • Hulp bij de spijsvertering en om de eetlust te stimuleren.
 • Laurierblaadjes in een thee helpt de symptomen van hoest en verkoudheid te verlichten.
 • Zorgt voor een aangename nachtrust.
 • Het geeft je een boost…
Banaba-Lagerstroemia speciosa
Lagerstroemia thee

De Lagerstroemia speciosa (Queens Crape myrtle, Pride of India) komt voor in Zuidoost-Azie en komt oorspronkelijk uit India.  De Filipijnen noemen de Lagerstroemia speciosa in hun volkstaal “Banaba”.

De thee van Lagerstroemia wordt al eeuwenlang gedronken in de Filipijnen tegen suikerziekte, overgewicht, reinigende en beschermende werking voor de nieren en urinewegaandoeningen.  De Banaba is naast aangenaam ook goed tegen suikerdrang en remming overgewicht.

Je kunt gemakkelijk zelf een plant als kuipplant overwinteren in een vorstvrije ruimte, zo kun je in de zomer altijd verse blaadjes plukken.

Ingrediënten voor 1 liter thee die zowel warm als koud lekker is:

 • 20 blaadjes van de Lagerstroemia speciosa (blaadjes toevoegen volgens eigen smaak)
 • 6  blaadjes Stevia rebaudiana
 • 6  blaadjes citroenverbena (Lippia citriodora)

Snijd en kneus de verse blaadjes en overgiet deze met kokend water, laat alles voldoende lang trekken en je kunt de thee vers drinken. Laten afkoelen en drinken als een ijs thee is ook zeer lekker en verfrissend.

Het is een heerlijke theedrank maar iemand die diabetes heeft en geneesmiddelen neemt, raadpleegt best zijn arts wanneer hij de thee regelmatig zou drinken omdat deze thee zorgt voor lagere bloedsuikerwaarden.  Dit geldt trouwens voor veel soorten kruidenthee.