Laurierblaadjes, je kunt ze kopen vers of gedroogd of je kunt ze van je eigen laurier, Laurus nobilis plukken als je ze nodig hebt. Vers van de plant, uit de tuin.
Onmisbaar bij een Boucket garni, en vooral gebruikt in soepen, marinades, wortelen, bloemkool, vis en vlees, brengt de laurier naast smaak ook een heilzame werking op de spijsvertering.
Je kunt met je verse blaadjes ook likeur en laurierport maken, maar je kunt voor bepaalde toepassingen ook werken met laurierpoeder. Dit gebeurd vooral in Cuba, India,…
Je vindt het niet altijd onmiddellijk in de supermarkt, maar je kunt dit gelukkig eenvoudig zelf maken… En wat je zelf maakt, maak je best…
Droog een grote hoeveelheid laurierbladeren van je plant, bij voorkeur als je deze gesnoeid hebt. Je kunt dit drogen in de oven(op een bakpapier) of in een droogmachine.
Als de blaadjes goed droog zijn, dan maal je deze zeer fijn via je blender.
Vaak zul je zien dat zelf gedroogde en gemalen laurierpoeder groener is dan gekochte.
Gebruik met mate en bak er bv lauriercitroenbrood mee.